8 Metode de sporire a creativitatii
In viata unui designer grafic pot aparea momente in care acesta isi pierde elementul sau definitoriu, creativitatea. Acest lucru poate fi datorat volumului exagerat de munca, de anumiti factori externi sau chiar de faptul ca nu are tocmai o zi in care este suficient de motivat.
Daca sunteti in mijlocul unui blocaj de creativitate, am intocmit o lista de activitati care va pot motiva si va pot ajuta sa treceti peste acest blocaj:
- Intocmeste o lista
Blocajul poate fi datorat stresului provocat de volumul de munca. Incearca sa iti intocmesti o lista cu proiectele care trebuie finalizate in cel mai scurt timp si organizeaza-ti timpul. Daca initial ti se pare o pierdere de vreme, mai tarziu vrei realiza ca pentru o jumatate de ora vei castiga timp de odihna.
2. Lasa calculatorul de o parte
Incearca sa nu iti mai petreci exagerat de mult timp in fata monitorului. Iesi la o plimbare scurta pentru a lua o gura de aer. Acest lucru te poate ajuta sa iti limpezesti gandurile si sa privesti dintr-o alta perspectiva.
3. Tine mereu dupa tine un notebook
Poate ca atunci cand esti acasa nu esti cea mai creativa persoana sau nu ai acea idee pe moment, insa aceasta poate sa apara cand iti plimbi cainele sau cand esti la o cafenea. Incearca sa ai mereu un notebook la tine pentru a-ti nota toate ideile care iti vin si crezi ca poti sa le aplici.
4. Colaboreaza
De multe ori incercam sa ne limitam la propriile forte, insa nu este mereu cel mai eficient lucru. O buna modalitate de a-ti spori creativitatea este sa colaborezi cu diferiti oameni din diferite domenii. Nu merge pe ideea ca poti invata doar de la cei care profeseaza in acelasi domeniu ca tine. Cauta colaborari cu oameni din cele mai ciudate domenii, astfel poti invata diferite lucruri care la un moment dat te vor ajuta sa gasesti solutii la diferite probleme.
5. Cere feedback-uri
De multe ori fiecare dintre noi ne supraapreciem munca, lucru care ne incetineste ritmul de evolutie. Incearca sa ceri o parere colegilor, prietenilor sau chiar familiei despre design-ul tau si accepta feedback-ul ca pe un sfat constructiv nu ca pe un repros, altfel iti va fi foarte greu sa te perfectionezi.
6. Nu te compara cu alte persoane
Nu incerca sa te pui in raport cu alte persoane pe care tu le consideri mai bune. Fiecare avem un set de abilitati de care ne folosim in momentul in care trebuie sa indeplinim un proiect. Daca cineva a avut o reusita nu inseamna ca tu nu vei avea parte de una.
7. Fa-ti ordine in locul in care lucrezi
Un mediu in care iti place sa lucrezi este un mediu in care nu te simti limitat. Pune in ordine spatiul de lucru, astfel o sa fii mult mai organizat si nu iti vei pierde jumatate din zi cautand un document.
8. Nu fii dur cu tine
Autocritica este una din cele mai severe metode de perfectionare, iar uneori tindem sa fim foarte duri cu noi. Incearca sa nu te enervezi in momentul in care faci o greseala, intrucat nu te vei mai putea axa pe cerinta proiectului la fel de bine.