Ce asteptam de la Google I/O 2016?
Cateva zile ne mai despart de mult-asteptatul eveniment Google, Conferinta I/O de anul acesta care va avea loc in perioada 18-20 mai la Shoreline Amphitheatre din Mountain View , California.
Ce asteptam sa aflam despre noutatile pe care ni le pregateste Google, este deja o intrebare la care multi incearca sa gaseasca un raspuns.
Android Nutella
In primul rand ne asteptam sa aflam care sunt principalele directii in care Android N devine mai bun decat predecesoarele, ce a hiotarat Google dupa lansarea versiunii beta de acum cateva luni ( daca va intereseaza opiniile de la acea vreme , puteti sa verificati aici).
Desi nu mai sunt foarte multe nedeclarate deja de Google in aceatsa privinta, presupunem ca in urma studiului de piata efectuat, vom avea cateva surprize de aflat si la acest capitol.
Ramane Cardboard?
Intr-o lume in care realitatea virtuala e in continua expansiune si goana dupa bucata de piata si dupa furnizarea celor mai noi si interesante dispozitive a atins cote maxime, intr-o cursa in care si outsiderii au un cuvant de spus, Google va ramane la Cardboard? Putin probabil.
In cea de-a doua zi a conferintei, este planificat un moment intitulat „VR at Google”, despre care speram sa fie mai mult decat o retrospectiva.
Mai este o sesiune intitulata „VR & Cinema”, unde se pare ca vom avea parte de o etalare a produselor destinate realitatii virtuale din aceasta categorie.
Cu peste 5 milioane de dispozitive Cardboard vandute, Google trebuie sa relanseze in randul dezvoltatorilor un curent care sa ii propulseze in detasamentul fruntas al furnizorilor de VR.
Poate ca renuntand la cutia de carton, Google ne va arata camera virtuala, fanii Star Trek pot sa bifeze inca un pas catre realizarea celebrelor dispozitive existente pe Enterprise. Sigur ca asta este doar o speculatie nefondata cel putin deocamdata.
Realitatea augmentata merita mentionata?
In decorul cursei pentru realitatea virtuala, realitatea augmentata pare sa fie lasata in urma.
Capacitatea de a oferi senzatii noi si implicit experiente deosebite pornind de la realitatea inconjuratoare, prelucrata si modificata in timp real este cu mult mai interesanta si mai dificila decat realitatea virtuala, iar proiectul Tango , pare sa ofere dispozitivul necesar pentru un astfel de deziderat, dispozitiv realizat in colaborare cu Lenovo.
Unul dintre cele mai vehiculate zvonuri in legatura cu conferinta dezvoltatorilor Google, este cel legat de crearea unui sistem de operare nou, produs al melanjului intre Chrome OS si Android, despre care se pare ca vom avea parte in anul care vine , probabil in vara.
Ceea ce se asteapta de la conferinta dezvoltatorilor Google, este confirmarea acestei pareri si cateva detalii , daca nu o versiune beta a sistemului Frankenstein OS, sau macar ceva in legatura cu data de lansare a acestui sistem de operare revolutionar. Conferinta dezvoltatorilor, pare cel mai potrivit loc pentru astfel de surprize.
Inteligenta artificiala
Dupa succesul inregistrat de asistentul personal virtual Cortana, putem sa spunem ca directia de dezvoltare care implica crearea de astfel de asistenti, este inca nedecisa, insa deserveste o piata destul de avida si ca exista posibilitatea de a veni in intampinarea unor cereri destul de des exprimate din partea clientilor , cu un minim de efort.
Avand la baza experienta Cortanei precum si urmarind dezvoltarea Siri, Google poate sa ofere publicului prilejul de a integra o serie de asistenti personali virtuali in programul de zi cu zi.
Ce ar mai fi de adaugat?
Oricand si la orice ora, Google este capabil sa isi surprinda fanii cu directii noi de dezvoltare, cu cai noi de utilizare a internetului si a dispozitivelor mobile, asa cum a facut la lansarea Cardboard, cand o cutie mica de carton a pus pe jar o intreaga industrie.
Asteptam ca peste 14 zile sa se ridice cortina peste surprizele Google.