Cele mai utile plug-in-uri WordPress in 2015
Va doriti un site perfect cu minim de efort? Buna intrebare! De fapt, la aceasta intrebare, raspunsul este „NU SE POATE”. Pentru un site perfect este imposibil sa nu trebuiasca sa investesti efort si timp, insa daca v-ati dori cele mai interesante si utile plug-in-uri care sa va ajute sa realizati site-ul perfect mai repede decat pana acum, ei bine, va sugeram sa va aruncati ochii pe lista de mai jos.
WordPress SEO de la Yoast
Desi denumirea v-ar putea pacali foarte usor WordPress SEO , nu este doar un alt plug-in pentru pachetul de optimizare a site-ului, ci este cel mai complet plug-in existent pana la acest moment pe piata.
Pe langa facilitatea de adaugare de titluri si descrieri ale articolului dumneavoastra, va permite adaugarea de metadate grafice pe fiecare post. o ierarhizare a metadatelor, preview asupra rezultatelor cautarii pe Google, focus pe cuvintele cheie, configurarea meta robotilor (adaugare simpla de noodp, noydir, noindex si nofollow), analiza paginii, publicarea sitemap-ului xml cu imagini, paginile si /sau posturile care au fost setate noindex nu vor aparea in sitemap decat daca va doriti acest lucru, configurarea RSS footer/header, suport breadcrumbs cu titluri breadcrumbs configurabile, editor .htasccess si robots.txt, si multe altele.
Descarcarea si instalarea plug-in-ului este simpla si gratuita pe pagina oficiala Yoast unde puteti ajunge utilizand butonul de descarcare de mai jos, sau puteti descarca direct de pe site-ul WordPress, in aceleasi conditii de pret, versiunea 2.1.1.
Daca doriti un tutorial care sa va explice pe larg ce este si cum se poate folosi Yoast, pe aceeasi pagina veti gasi informatiile necesare.
BackupBuddy de la iThemes
BackupBuddy de la iThemes este plug-in-ul de backup cel mai simplu si mai usor de gestionat.
Practic, este plug-in-ul care va tine de mana pana refaceti intregul site (temele utilizate, plug-in-urile, widget-urile, s.a.m.d.)
In panoul de control al WordPress-ului puteti de asemenea sa refaceti chiar si fisiere individuale, unul cate unul, fara sa fie nevoie sa le inlocuiti in bloc, din aceasta cauza plug-in-ul este deosebit de util daca va doriti sa inlocuiti cateva template-uri sau un stylesheet mai vechi, pe care apoi le-ati dori recuperate in varianta initiala.
Din pacate, acest plug-in nu este unul gratuit, avand posibilitatea sa achizitionati 4 versiuni, de la Blogger, care va costa doar 80$ si gestioneaza maxim 2 site-uri, si pana la versiunea Gold care va ofera gratuit update-urile si permite backup pe un numar nelimitat de site-uri pentru 297 $.