Cum poti sa iti transformi propria piele in display

/ Gadgeturi, Hardware / 2573 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Cu atatea modele de display-uri  unele de-a dreptul uriase, capabile sa va ofere in cele mai mici detalii imaginile cele mai interesante,  celelalte de dimensiunile ecranului unui ceas de mana, sau chiar cat piatra unui inel, purtand dupa sine avantajul unei mobilitati si accesibilitati deosebite,  ce ar mai fi ramas de utilizat decat propria piele?

Pe cat de nastrusnica pare aceasta idee, pe atat este de aproape de realizare, cercetatorii japonezi de la Universitatea din Tokyo, preocupati de aceasta idee facand eforturi sustinute sa va transforme pielea in cel mai intim si (speram) inteligent device.

pledTehnologia care sta la baza acestui proiect este PLED, respectiv diode emitatoare de lumina incorporate intr-un strat fin de polimer, ce poate fi atasat foarte usor pe oricare parte din pielea dumneavoastra, fara sa produca nici un fel de problema acesteia si oferind un raspuns clar, prompt si usor detectabil.

Una dintre utilizarile pe care le propune  colectivul Universitatii din Tokyo, o constituie determinarea parametrilor de sanatate ale persoanei care  utilizeaza PLED, ceea ce este o idee foarte utila in spitale dar si in viata de zi cu zi, in cazul pesoanelor diabetice, a celor cu predispozitie pentru probleme circulatorii sau a obezilor, si nu numai.

Studiul publicat deja in Science Advances explica pe larg cercetarile si ofera cateva idei de aplicatii pentru aceasta tehnologie, sugerand faptul ca acesti senzori pot fi laminati direct pe organe interne, semnalele de la acestea urmand sa fie decriptate de catre un dispozitiv special.

Cat de banale devin acum banalul stetoscop, tensiometrul si termometrul!

Ne indreptam cu pasi repezi catre momentele in care vom lipi o folie pe fruntea pacientului si  vom putea sa citim de acasa pulsul, temperatura si tensiunea arteriala, sa stim daca e treaz dar sta cu ochii inchisi, daca viseaza sau nu, vom putea sa luam decizii in cunostinta de cauza fara sa ne apropiem de pacient, o singura persoana putand astfel sa supravegheze  mult mai eficient un salon de pacienti.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.