Eroul din router, Eero
Sunt convinsa ca fiecare la randul vostru ati avut probleme cu conexiunea la retea, cu instalarea router-ului, cu parolele de acces. cu una sau cu alta…
Eu nu zic ca as fi complet a-tehnica, insa sa ma chinui facand setarile de siguranta de cate ori imi crapa router-ul sau il schimb, mi se pare atat de mult timp pierdut ca as renunta lejer la astfel de probleme.
Router-e sunt cu sutele de modele in orice magazin intri, iar marea majoritate dintre ele sunt si fac cam acelasi lucru. Nimic in plus, nimic in minus. Doar pretul difera. Vii cu ele acasa si constati ca trebuie sa tii router-ul cu mana stanga pe fereastra afara ca sa ai semnal in baie, de exemplu, insa indiferent unde l-ai aseza, vecinul are conexiune super pe router-ul tau.
O micuta firma din San Francisco si-a pus in gand sa ma scape de belele. Au gasit ei, se pare solutia de a livra intr-o micuta cutiuta alba un router, un repeater si un range extender si afirma sus si tare ca din acest moment, si instalarea si setarile si pozitionarea cutiutei in casa nu mai este o problema.
Ce promit ei? Se pare ca aceasta cutiuta se poate conecta cu telefonul meu mobil si cu ajutorul unei aplicatii simple , eu as putea sa fac setarile initiale direct de pe telefon via Bluetooth, iar cu aceasta aplicatie simpla, se poate trimite parola oricarui vizitator prin SMS.
Ceea ce cu adevarat s-ar putea sa reuseasca ei sa realizeze este sa incorporeze un receptor si un transmitator de unde radio pentru a primi semnal in spectrul de 2,4 GHz ( cum fac router-ele normale) dar si in 5 GHZ si de a-l transmite in 5 GHz pentru Wi-Fi. Compania aduce clientilor sai tehnologia mesh networking, specifica intreprinderilor mari, mult mai eficienta in cazul in care aveti un apartament mai complicat si mai greu de gestionat.
Eero dispune de un procesor dual-core de 1 GHz, 512 MB RAM si poate fi utilizat un card de 1 GB. In spate are doar doua porturi cu care se conecteaza la cablu sau la modemul DSL, precum si la un alt dispozitiv, care ar putea sa fie , de exemplu un port -switch.
In momentul achizitiei, micutul dispozitiv este capabil sa detecteze reteaua existenta si sa o acceseze fara sa va mai dea batai de cap cu configurarea, in aceste conditii functionand ca un router simplu. Devine interesant in momentul in care dispuneti de doua sau mai multe astfel de dispozitive ( Eero are la vanzare pachete de 2 sau 3 bucati), pe care le puteti amplasa in diferite puncte in casa astfel incat sa aveti cea mai buna acoperire, intr-o singura retea, fiecare avand posibilitatea conectarii a doua dispozitive prin cablu, eliminand necesitatea achizitionarii unui switch pentru acestea.