Munca pe santiere-un efort confortabil cu incarcatorul frontal 3S Skid

/ Tehnologie / 2961 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Premise

Munca pe santierele de constructii a fost si este una dintre cele mai dificile si mai putin comode meserii. Nici munca in agricultura nu are mai putine dificultati.

Vom lua ca exemplu un mini incarcator frontal modern si va vom prezenta modul cum tehnica este perfect cizelata cu ajutorul tehnologiei informatiei, pentru a reduce efortul utilizatorilor de echipamente si a mari capacitatea de munca, eficienta precum si pentru a reduce costurile cu reparatiile, deplasarea echipelor de interventie s.a.m.d.

Mini incarcatorul frontal 3S Skid

3SVom discuta pe larg despre mini incarcatorul frontal 3S Skid produs de firma italiana Ihimer si comercializat deja in Romania de catre Italia Star.

Dotarile de care dispune acest mini incarcator frontal sunt multiple, si constau in existenta unui scaun ergonomic, reglabil, sigur si rezistent, in motorizare corespunzatoare, cu sistem hibrid de generare a energiei electrice, s.a.m.d.

Senzorul secvential de siguranta

Ceea ce ne intereseaza de fapt, este faptul ca scaunul are un senzor secvential de siguranta care are menirea de a nu permite pornirea motorului de actionare pana in momentul in care nu este sesizata prezenta deserventului utilajului respectiv aflat in pozitie asezat pe scaun.

Situatia este destul de cunoscuta utilizatorilor acestor mini incarcatoare. Din dorinta de a avea o vizibilitate mai buna, si din comoditatea de a nu pierde timp cu ajustarile necesare ale scaunului, deserventul opteaza sa se ridice de pe scaun, moment in care nu mai are nici stabilitatea si nici siguranta dorita. In aceste conditii pot avea loc accidente grave, soldate nu doar cu rani, ci si cu pierderi de vieti omenesti.

Pentru a evita aceste probleme, existenta senzorului de presiune amplasat sub scaunul deserventului, si in functie de care sa se permita sau nu functionarea motorului, este foarte importanta.

Webserver

Un alt element important il reprezinta conectarea utilajului in WebServer. Practic odata introdus mini incarcatorul in sistem este posibil sa vizualizam orele de functionare si efortul realizat din sarcina de lucru la orice moment, in conditiile in care exista conexiune la retea atat pentru dispozitivele amplasate pe mini incarcator cat si la locatia unde sunt cerute datele respective.

Aceasta facilitate este similara IoT (Internet of Things- internetul lucrurilor) si permite persoanelor aflate la distanta de echipamentul respectiv sa obtina foarte rapid date reale despre acestea, fara sa fie nevoie sa se deplaseze la fata locului.

De exemplu, numarul de ore de functionare este un parametru important pentru a putea aprecia cata autonomie mai are echipamentul, si mai ales daca au avut loc opriri neplanificate de lucru, fara sa fie nevoie sa deranjam deserventul cu apeluri telefonice inutile.

Echipamente GPS

3s1Totodata se poate afla pozitia echipamentului, cu ajutorul coordonatelor GPS, ceea ce are un rol important in gestionarea in timp real a flotei de utilaje ale unui santier de constructii sau ale unei ferme agricole de orice fel.

Diagnosticare wireless

Odata cu conectarea la WebServer este posibila instalarea unui sistem de diagnosticare wireless, care sa permita accesul direct de pe orice dispozitiv mobil, in vederea determinarii problemelor de functionare ale echipamentului, planificarii in timp real si in conditii optime a reparatiilor si reviziilor, fara intreruperea functionarii utilajului, marind astfel la maximum intervalul de timp intre interventiile de mentenanta, si permitand planificarea mult mai exacta a duratei acestor interventii.

Realitate virtuala / realitate augmentata

Pe langa sistemul wireless de diagnosticare, o idee foarte avant-gardista o reprezinta remedierea online a defectiunilor survenite in functionarea echipamentelor. In anumite limite, utilizand beneficiile realitatii virtuale, exista posibilitatea, ca unele manevre simple de remediere, cum sunt strangerea unor suruburi, inlocuirea unor curele, s.a.m.d. sa fie facute la fata locului de catre personalul autorizat dar cu raspundere limitata in ceea ce priveste mentenanta echipamentelor.

Practic, deserventul utilajului respectiv devine astfel, capabil sa demonteze parti ale echipamentului, pana la sosirea echipelor de interventie, urmand tutoriale interactive ce se deruleaza in realitatea virtuala.

Cartela de identificare

Cartela de identificare a utilizatorului este o alta metoda de a proteja echipamentul, pe langa faptul ca acesta nu poate fi manevrat decat de persoanele special desemnate din firma, persoane autorizate sa opereze astfel de echipamente, cartela permite identificarea clara a efortului fiecarui deservent, iar in cazul in care apare o problema, permite identificarea fara echivoc a deserventului care opera la acel moment utilajul.

Concluzii

Par, poate o chestiuni de rutina, insa, aceste elemente usureaza foarte mult sarcina persoanelor desemnate sa elucideze conditiile in care s-a petrecut un incident, precum si sa stabileasca criteriile si procedurile care sa impiedice repetarea acestora pe viitor.

Facand acum o paralela intre dotarile de care dispune un mini incarcator frontal modern si ce anume ofera unul clasic, doar din punctul de vedere al acestor dotari, avem o imagine clara asupra nivelului de evolutie a echipamentelor de lucru ca urmare a evolutiei tehnologiei, accesibilitatea si utilitatea elementelor de siguranta, si de diagnosticare si mai ales, modul in care efortul fizic devine mult mai accesibil si mai confortabil.

 

 

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.