HP a lansat prima statie grafica dedicata proiectarii

/ Stirile Editiei, Grafica, Tehnologie / 6132 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

hp_zmini_q1fy17_gallery_zoom3_new_newHP a lansat de curand cea mai performanta mini statie grafica dedicata utilizatorilor de software-uri pentru proiectare asistata pe calculator. Z2 Mini este un produs care reuseste sa inglobeze performanta si fiabilitatea intr-un design simplu, minimalist si elegant.

Mini PC-urile sunt cunoscute pentru faptul ca nu se pot ridica la standardele unui calculator normal, insa HP a demonstrat contrariul. Desi este cu 90% mai mic, comparativ cu un PC normal de birou, noul model reuseste sa ofere o putere imensa de procesare, are o autonomie de pana la 370 000 de ore de functionare si este optimizat pentru aproximativ 20 de programe de proiectare.

Conectivitatea nu reprezinta o problema, intrucat statia grafica poate fi legata la o gama variata de dispozitive. Ea dispunde de doua sloturi M.2 de 30 si 60 de mm pentru conexiunea WLAN/Bluetooth, slot pentru HDD sau SSD, 4 porturi USB 3.0, 3 sloturi DisplayPort 1.2, jack pentru difuzoare si microfon dar si slot pentru cablu LAN.

Sistemul de racire permite fluxului de aer sa circule prin interiorul intregii carcase si mentine componentele la temperatura ideala de functionare.

Puterea de calcul a statiei grafice este asigurata de un procesor Intel Xeon, iar chipsetul ofera suport si pentru procesoarele din familia i3, i5 si i6 din generatia 6.

Un lucru interesant la acest dispozitiv este ca permite conectarea simultana a 6 monitoare pentru a va putea organiza munca mult mai eficient.

Acest sistem este ideal pentru cei care isi doresc un calculator de dimensiuni reduse dar care sa nu le afecteze performanta experientei de utilizare, versatilitatea si eficienta.

HP Z2 Mini este foarte usor de montat, intrucat se comporta ca o unitate centrala obisnuita. Poate fi pozitionat pe spatele unui monitor sau poate fi asezat pe birou, intrucat nu necesita o zona foarte mare de depozitare si nici nu are nevoie de un spatiu larg pentru permite aerului sa circule.

Se estimeaza ca modelul va fi introdus pe piata din Romania undeva la jumatatea lunii ianuarie a anului viitor la un pret estimativ de 850 de euro.

 


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.