Primul laptop mai subtire de 1 centimetru
In momentul in care urmeaza sa cumparam un laptop avem in vedere 2 aspecte: gradul de portabilitate si performantele oferite, iar de aici incepe un proces indelungat si laborios de research prin care incercam sa gasim cea mai buna varianta disponibila pe piata.
Cu totii cunoastem calitatea inalta a produselor Acer, fie ca ne referim la telefoane, componente, periferice sau laptop-uri si multi dintre noi suntem familiari cu gama acestora de ultrabook-uri, iar modelul Aspire Swift S7-371 nu va iesi din parametrii.
Generalitati
Acest ultrabook impresioneaza prin design-ul sau premium ultra-slim si platforma hardware de ultima generatie bazata pe noua familie Intel Core pe 14nm.
Pentru a obtine o grosime de 9.98 mm, cei de la Acer au renuntat la unitatea optica (care este din ce in ce mai putin folosita), ecranul tactil si au concentrat conectivitatea pe porturile USB-C. Acest laptop vine prevazut cu un ecran FullHD de 13.3 inch protejat cu un scut Gorilla Glass. Structura metalica eficientizeaza considerabil sistemul de racire, fanless al procesorului Core M7-7Y75 care atinge o frecventa nominala de 1.3 GHz (poate fi ridicata pana la 1.61 GHz in modul Turbo).
Acest model are o greutate de aproximativ un kilogram, iar pentru a reusi acest lucru, cei de la Acer au optat pentru o structura din aluminiu slefuit pentru un design elegant si rezistent si respectiv plastic rezistent pentru zona din spate a display-ului. Materialele sunt de calitate inalta si finisajele ireprosabile.
Tastatura nu este iluminata dar tastele sunt bine diferentiate si sunt confectionate dintr-un material rezistent la umezeala si amprente.
Touchpad-ul ofera o suprafata mare de interactionare, adoptand un design monolit cu butoane pentru click stanga si click dreapta. Acest doua butoane sunt incorporate sub zona activa de interactionare cu utilizatorul si sunt acoperite cu un strat reistent la alunecare.
Redarea audio este realizata prin intermediul a doua difuzoare inserate in zona inferioara a carcasei, iar distanta dintre cele doua ofera un efect stereo interesant.
Singurul dezavantaj al acestui ultrabook este conectivitatea. El vine prevazut doar cu doua sloturi de tip USB-C, iar prin intermediul unuia dintre ele trebuie realizata alimentarea, insa aceasta problema poate fi rezolvata cu un adaptor sau un hub USB extern, eventual o statie de andocare.
Specificatii
- Ecran: 13.3″, rezolutie 1920 x 1080 pixeli, Gorilla Glass 4 cu filtru anti-glare
- CPU: Intel Kaby Lake Core m7-7Y75 CPU, 1,3 GHz, dual-core + HyperThreading, 3 MB cache, 1.61 GHz Turbo, 14 nm
- GPU integrat: Intel HD Graphics 615
- RAM: 8 GB DDR3, onboard
- HDD: 256 GB, SSD, Kingston
- Retea: WiFi AC, Bluetooth
- Conectori: 2 x USB C, 1 x audio (headset)
- Altele: Webcam
- Sistem de operare: Windows 10
- Dimensiuni: 325 x 230 x 9,05-9,98 mm
- Greutate: 1.09 kg
- Accesorii incluse
Concluzie
Un utilizator al laptopurilor traditionale va remarca din prima absenta zgomotului produs de sistemul de racire si de hard disk, iar procesorul Intel pe 14 nm reprezinta un avantaj important al acestui dispozitiv atat din punctul de vedere al consumului cat si al performantelor, iar dispozitivul de stocare SSD asigura o utilizare cursiva a aplicatiilor instalate pe PC.
Singurul dezavantaj al acestui laptop este lipsa optiunilor de conectivitatea, intrucat tehnologia USB-C este o tehnologie relativ tanara pe piata actuala iar mare parte din utilizatori nu au trecut inca acest prag.