Responsive Web Design in Romania

/ Software, Web Design / 3023 Vizualizari /
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Acorda un calificativ articolului!)
Încarc...

Aveti un site conceput si realizat inainte de 2010, momentul in care designul responsive a devenit cunoscut drept cea mai avantgardista metoda de web design?

2015 este momentul sa treceti la treaba din nou. Explozia de dispozitive de pe care se acceseaza internetul, atrage dupa sine, o multitudine de probleme pentru site-urile concepute in forma clasica.

Despre Responsive Web Design am mai discutat, si am prezentat pe larg conceptul, aici, acum aproape un an, iar pentru cei care si-au dorit sa afle noile tendinte pentru 2015 in web design, vor gasi pe site, acum cateva luni, articolul in care spuneam sus si tare ca designul responsive este un must have pentru 2015.

Este practic imposibil sa ai un site de succes atunci cand mai mult de trei sferturi, sa zicem, dintre cei care il cauta, habar nu au ca exista.

Variante alternative

Sigur ca, sunt si alternative, pentru cei care, nu sunt decisi sa faca o schimbare atat de radicala. Aceste alternative aduc dupa ele avantajele si dezavantajele specifice.

  • renunti la a modifica site-ul pe care deja il detii si care are ( deocamdata) succes. E varianta cea mai simpla, nu cheltui nimic in plus, insa, cu timpul vei constata un dezinteres clar al vizitatorilor pentru site-ul tau, pentru ca o mare parte dintre acestia, fie nu il gasesc, fie cand il gasesc, este atat de complicat de citit, de exemplu, de pe telefonul mobil, incat, nimeni nu va avea chef sa „sape” dupa informatie, si va lua ce ii pica in mana, chiar daca nu la aceeasi calitate.
  • creezi cate o versiune pentru fiecare tip de dispozitiv cu care se poate accesa internetul. V-ati intrebat cate sunt acestea? Sunt convinsa ca nu! Pornind de la dimensiunile unui smartTV, catre monitoare de desktop-uri si laptop-uri, tablete, smartphone-uri de diferite marimi si cu diferite caracteristici (sunt ca ciupercile dupa ploaie), pana la display-uri de dimensiunea unui ceas mai maricel, sunt destul de multe. Multiplicati asta cu pretul de cost al site-ului pe care deja il aveti, adaugati apoi mentenanta pentru fiecare versiune in parte si reamintiti-va de faptul ca fiecare versiune are adresa sa proprie URL. Costa ceva, nu? Ca sa nu mai spunem nimic despre bataia de cap de a avea 10 site-uri diferite, de verificat, nu doar 1.

Ce implica schimbarea site-ului?

Va e teama ca veti pierde structura initiala a site-ului, cea care v-a adus succes?

Nici vorba! Structura, designul si forma site-ului se mentin, doar ca gridurile devin fluide, se pot deplasa liber unul fata de celalalt, se aseaza mult mai bine in orice fel de dimensiune de display, pot sa isi adapteze dimensiunile in functie de dispozitivul care le acceseaza, s.a.

Este doar nevoie sa gasiti o firma care sa fie dispunsa (si capabila) sa schimbe designul site-ului in aceste conditii si sa discutati cu ei.

Nu va ganditi ca astfel de tehnologie nu se gaseste si la noi, sau ca veti primi lucru de mantuiala, facut de persoane care habar nu au cu ce se mananca RWD!

Exemple

Daca doriti sa va informati, inainte de a va avanta in schimbarea designului site-ului dumneavoastra, aveti oricand la dispozitie aici  mai multe detalii.

  • Engleza pentru copii

EFC1Este un site care cuprinde foarte multa informatie, structurata in multe linii de menu, informatie care necesita actualizare permanenta, firma avand nevoie de un site foarte dinamic si accesibil tuturor parintilor si bunicilor, dar si copiilor. Din acest motiv, designul este nevoie sa fie bine structurat si usor accesibil indiferent de pe ce dispozitiv va logati.

 

 

  • Zebra collection

zbr

Desi in Romania nu este prezenta, Zebra Collection a ales o firma romaneasca pentru a schimba designul site-ului lor, si nu au avut motive sa se planga! Site-ul dinamic si plin de informatie, cu foarte multe imagini de diferite dimensiuni a fost transformat astfel incat nu a pierdut din calitate sau din viteza de incarcare a sa.

 

 

 

 

  • Morad Groupmrd

Site al unui grup de firme, cu renume pe piata romaneasca si nu numai, care ofera vizitatorilor sai, informatii variate si extinse in diverse domenii, si pentru care, imaginile afisate pe pagini precum si animatia existenta, au reprezentat provocari chiar si numai pentru realizarea lor in forma de site clasic. Ca urmare a transformarii cu RWD, a crescut simtitor accesibilitatea site-ului, fara sa aduca vreun prejudiciu aspectului acestuia.

 

 

  • OSL Group

osl

Firma care se adreseaza profesionistilor in domeniul tehnic si care isi doreste sa ofere sprijinul sau, atat in ceea ce priveste solutiile tehnice si produsele pe care le ofera, cat mai ales prin accesibilitatea site-ului lor de pe orice tip de dispozitiv , astfel incat sa poata satisface prompt nevoile clientilor sai intr-o piata in care competitia este acerba si unde primul care vine cu solutia, este cel care castiga clientul.

 

 

 

 

  • Repom

rpmPrin insasi obiectul activitatii sale, firma se axeaza pe utilizarea la maximum a energie neconventionale valorificand cele mai noi tehnologii si echipamente. Un site responsive aduce, pe langa accesibilitate, si segmente de piata in care timpul este un factor determinant. Cu o piata in continua evolutie si expansiune, asigurarea unei marje substantial crescute de clienti, atrage dupa sine profituri mai mari decat cele scontate. In aceasta ecuatie, responsive design-ul este cheia care se potriveste oricarei usi.

 

Daca va aflati intr-una din situatiile de mai sus, ceea ce va ramane , cu adevarat de facut, este sa faceti pasul catre urmatoarea generatie de site-uri, alaturi de o firma profesionista si un partener corect din toate punctele de vedere.


Alte articole din aceeasi sectiune

Asteptam cu interes punctul tau de vedere!

Email-ul tau nu va fi publicat. Toate campurile sunt necesare sa fie completate. Mesajul tau va fi moderat inainte de publicare.